• Simpel zelf het pensioen voor je werknemers regelen

Een eenvoudig, verantwoord en innovatief pensioen voor jouw werknemers. Dit kun je als je wil helemaal zelf regelen, tegen lage kosten. Deze pensioenregeling kunnen we je aanbieden als:
• je maximaal 10 werknemers in dienst hebt en
• jouw bedrijf niet onder een verplicht pensioenfonds (Bpf) of Cao valt en
• je nog geen pensioen voor je werknemers geregeld hebt.

Geen keuzestress

Toen de bekende autofabrikant Henry Ford gevraagd werd uit welke kleuren de kopers van zijn T-Fords konden kiezen, was zijn antwoord “uit alle kleuren, zolang het maar zwart is”. Dat werkt bij pensioen simpel zelf regelen ook zo. Je krijgt er geen keuzestress van. Ideaal. Het is een simpel en doeltreffend pensioenproduct in één vorm en heet de Nu Pensioenrekening van Zwitserleven.

Zelf verantwoordelijk

Wij bekijken niet of de Zwitserleven Nu PensioenRekening het beste past bij jouw bedrijf en we onderzoeken ook niet of de pensioenregeling past bij de financiële situatie van je bedrijf. Ook weten we niet wat je doel is met de pensioenregeling. Je bent verantwoordelijk en beoordeelt zelf of dit product past in jouw situatie van je bedrijf. Nu en in de toekomst, tenzij we daar later andere afspraken over gaan maken.

 • Wat is het?

Het pensioen wat je nu wil gaan regelen heet de Nu PensioenRekening van Zwitserleven. Dit is een moderne en toekomstgerichte pensioenregeling. Je regelt het helemaal zelf en online. De werknemer bouwt met een bepaalde premie pensioen op voor later. Dat heet een beschikbare premieregeling. Als de werknemer voor de pensioendatum komt te overlijden, is er voor de nabestaanden ook een uitkering geregeld. Dit is een uitkering van een bedrag dat in één keer uitgekeerd wordt.

Klik hier voor de meer uitgebreide uitleg en meest gestelde vragen Klik hier voor de productinformatie van de Nu Pensioenrekening

Geldt voor jouw bedrijf een collectieve arbeidsovereenkomst (Cao)? Of valt je bedrijf onder een verplicht bedrijfstakpensioenfonds? Neem dan eerst contact op met ons voordat je verder gaat!

Wat is het niet?

Met pensioen simpel zelf regelen krijg je geen advies van ons. Daarom kunnen we dit ook tegen lage kosten aanbieden. Zonder advies noemen we ook wel execution only. Hier hebben we ook een dienstverleningsdocument over. Pensioen simpel zelf regelen doe je zonder ons advies. Dat kan natuurlijk prima als je zelf voldoende kennis en ervaring met financiële producten zoals pensioen hebt. Daarnaast ben je zelf ook goed in staat om te bepalen of de pensioenregeling voor jouw bedrijf betaalbaar is en blijft. Uiteraard kun je altijd je accountant raadplegen.

Wat kost het?

Pensioen simpel zelf regelen kan tegen lage kosten. Hieronder kun je zien wat het kost. We bieden je twee mogelijkheden: helemaal zelf doen of bijna helemaal zelf doen.

 • Je doet alles zelf (execution only)
 • Je valt niet onder een CAO of BPF
 • Er zijn maximaal 10 werknemers
 • Er is nog geen pensioenregeling
 • Je kunt de financiële lasten dragen

€ 595

(inclusief de eenmalige kosten van
Zwitserleven van € 345, bedragen zijn ex. BTW)

 • Je doet bijna alles zelf (execution only)
 • Wij toetsen de CAO of BPF-plicht
 • Er zijn maximaal 10 werknemers
 • Er is nog geen pensioenregeling
 • Je kunt de financiële lasten dragen

€ 790

(inclusief de eenmalige kosten van
Zwitserleven van € 345, bedragen zijn ex. BTW)

Het verschil tussen deze twee mogelijkheden is de toetsing of je onder een verplicht pensioenfonds of Cao valt. Als blijkt dat je verplicht moet deelnemen aan een pensioenfonds of Cao, dan ben je niet vrij om simpel zelf het pensioen voor je werknemers te regelen. Als je twijfelt, kies dan altijd voor het door ons te laten toetsen.

Maatwerk is ook mogelijk

Als je het pensioen toch niet simpel zelf wil regelen, dan kunnen wij je ook helpen. Het voordeel daarvan is ook dat jij bepaalt hoe de pensioenregeling moet worden. Het nadeel is dat we hierdoor meer werk doen en dan meer vergoeding vragen. Toch nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op.

Wat kan ik alvast aan gegevens verzamelen?

Je kunt het pensioen voor je werknemers simpel zelf online regelen. Dan is het handig dat je alvast wat gegevens verzamelt en bij de hand hebt. Dat zijn de volgende:

 • Uittreksel Kamer van Koophandel (niet ouder dan zes maanden)
 • De fulltime bruto jaarsalarissen van de medewerkers (om de premie te berekenen)
 • Het parttime-% van de medewerkers
 • De NAW gegevens van de medewerkers
 • De partnergegevens van de medewerkers (inclusief de werknemers die samenwonen)
 • Het IBAN nummer van je onderneming – voor het incasseren van de premies

Hoe regel ik het pensioen online?

Pensioen simpel zelf regelen gaat in een paar stappen:

 1. Je maakt hierboven een keuze tussen alles zelf doen of bijna alles zelf doen.
 2. Bij bijna alles zelf doen vul je eerst gegevens in zodat wij de BPF- en Cao-check voor je kunnen doen. Na ons onderzoek krijg je bericht van ons. Als er voor jou geen verplichting is, dan kun je verder met stap 3. Bij alles zelf doen hoef je de stap van de BPF- en Cao-check niet te doen.
 3. Je berekent meteen de pensioenkosten per maand. Daarvoor beantwoord je eerst drie korte vragen en vul je gegevens van je werknemers in.
 4. Je checkt daarna je ervaring en kennis voordat je de Zwitserleven Nu PensioenRekening online aanvraagt. Voor jouw aanvraag hebben we extra gegevens van jou en je werknemers nodig.
 5. Regel je je aanvraag direct online? Dan betaal je de eenmalige vergoeding van € 595 of € 790 met iDeal. Hier zitten de distributiekosten van Zwitserleven van € 345 bij in. Daarna sluiten we met jou de overeenkomst.
 6. Vervolgens geven wij aan Zwitserleven door dat je voor de Nu Pensioenregeling hebt gekozen.
 7. Daarna krijg jij en je werknemers rechtstreeks bericht van Zwitserleven. Hierin staat dat er voor jou als werkgever en apart voor elke werknemer een eigen pensioenportaal aangemaakt is. Hier kunnen jij en je werknemers alles over de pensioenregeling lezen. Ook kunnen ze beleggingskeuzes maken.
2021 - Pensioen Kan Simpel
Webontwikkeling door Convident