Heb je een vraag? Lees hier onder meer of bel direct met pensioenexpert Dick Mollema: 06 55 735 700

Praten met elkaar over pensioen noemen we pensioencommunicatie. Heel belangrijk en helemaal niet saai, er is alleen één probleem: zodra jouw brein het woord ‘pensioen’ hoort, is hij ‘met de Noorderzon vertrokken’. Praat daarom liever in termen van ‘geld voor later’ en ‘geld voor nu’ en je brein let weer op.

Bij Mollema Pensioenconsultancy hebben wij dat probleem gelukkig niet. Wij houden van het vak pensioen. Daarom gebruiken we ons brein om pensioen voor jou in heldere taal om te zetten. Op deze pagina kun je informatie en tips vinden. Dat houden we actueel en breiden we voortdurend uit.

  • Praten over geld voor later en geld voor nu voor je werknemers

Je moet als werkgever al heel veel. Als werknemer trouwens ook  en als ondernemingsraad heb je nóg een extra rol. Genoeg te doen en dus moet pensioen simpel zijn. Geen probleem want pensioen kan simpel. 

Zo begrijpen je werknemers de pensioenregeling

Pensioen kunnen we ook anders noemen: ‘geld voor later’ als jezelf met pensioen gaat en ‘geld voor nu’ voor je gezin als je komt te overlijden. Als we het zo benoemen dan springt het brein van je werknemers niet meteen op ‘dat zal wel ingewikkeld zijn’. Voor onze werkgever-relaties hebben we een overzichtelijke en simpele website over de pensioenregeling voor hun werknemers beschikbaar. Specifiek per werkgever. Met twee keer klikken ziet je werknemer dan hoeveel geld er voor later is en hoeveel geld het gezin krijgt als de werknemer nu komt te overlijden. Niet met uitgebreide teksten of ingewikkelde berekeningen maar in plaatjes. Dat ziet er zo uit bijvoorbeeld:

In dit plaatje staan alle pensioenen van de werknemer. Ook het pensioen dat je werknemer bij een andere werkgever heeft opgebouwd en de bijdrage van de overheid, de AOW. Simpel toch?

Specifiek de pensioenregeling voor jouw werknemers

De pensioenregeling voor jouw werknemers staat er natuurlijk ook bij. Je werknemer hoeft alleen in het plaatje maar op het plusje te klikken. Maar dat is nog niet alles. Je werknemer kan door het invoeren van een trefwoord ook alle relevante informatie vinden over de pensioenregeling die jij voor je werknemers hebt geregeld. Of je werknemer kijkt direct bij de veel gestelde vragen.

Bijpraten

Via het pensioencommunicatieplatform kunnen we je werknemers ook regelmatig per mail even bijpraten over belangrijke onderwerpen. Ook kunnen werknemers zichzelf heel eenvoudig opgeven voor een pensioenspreekuur. Uiteraard op de dagen en binnen de tijden en op de locaties die jij als werkgever aangeeft.

Hoe regel ik dat allemaal?

Dat is vrij eenvoudig. Het meeste doen wij en als we klaar zijn, ziet het er zo uit:

Als je dit zelf als demo wil bekijken, ga dan naar demo.pensioenbij. Wij gebruiken de software van PensioenBij voor onze werkgever-relaties. Heb jij ook interesse? Bel dan even met 06 55 735 700.

Waarom zou ik PensioenBij aanschaffen?

Omdat je volgens de Pensioenwet als werkgever je werknemers handelingsperspectief moet bieden. Dat betekent dat je je werknemers zover moet (laten) informeren dat ze kunnen zien of ze voldoende geld voor later of nu na hun overlijden voor hun gezin hebben. Het betekent ook dat jouw werknemer weet wat zij of hij moet doen bij gaan samenwonen, om te voorkomen dat jij als werkgever in de problemen komt. PensioenBij is een communicatieplatform die jouw wettelijke zorgplicht inhoud en vorm geeft waar je nauwelijks omkijken naar hebt.

Is dat alles?

Nee. Jouw werknemers dragen waarschijnlijk bij aan hun pensioenregeling. Je houdt een deel van de premie in op hun bruto salaris. Maar het deel wat jij als werkgever betaalt zien ze vaak niet. Als je dat inzichtelijk maakt, krijgt de pensioenregeling veel meer waardering. En jij als werkgever ook. Goed en regelmatig over pensioen communiceren levert loyalere werknemers op. 

Is dat te meten? Loyalere werknemers?

Ja. Dat merken we in de eerste plaats aan werknemers zelf. Er verdwijnt onzekerheid en in plaats daarvan komt duidelijkheid. Werknemers snappen niet alleen beter hoe de pensioenregeling werkt, maar ook wat je als werkgever er allemaal aan meebetaalt. En onderzoek maakt duidelijk dat gelukkige werknemers beter presteren en minder vaak ziek zijn. Win-win dus. 

Moet ik PensioenBij aanschaffen om mijn pensioencommunicatie op orde te krijgen?

Nee hoor. PensioenBij is een gemakkelijke manier om de communicatie over je pensioenregeling te borgen, maar we leveren natuurlijk ook ander maatwerk. Precies zoals jij het wil en wat bij jouw budget past.

Wil je meer weten? Bel dan direct met Dick Mollema 06 55 735 700
  • Praten over geld voor later en voor nu voor iedereen

Ouderdomspensioen noemen we geld voor later. Pensioen voor de nabestaanden zoals partner of kinderen noemen we geld voor nu.

Heb je een vraag? En geen tijd om nu verder te lezen? Bel dan direct met Dick Mollema 06 55 735 700

Laat me raden. Je bent werknemer, de 50 gepasseerd. Klopt dat? De meeste mensen gaan over hun geld voor later nadenken als ze de 50 gepasseerd zijn. Logisch, want dan is de tijd om te gaan stoppen met werken een ‘minder ver van je bed-show’. Ben je nog geen 50? Fantastisch dat je dit nu leest😊 Lees gerust verder, ook als je al wel 50 of ouder bent. Hierna staan vragen die je jezelf eens zou kunnen stellen. Aan jou om de antwoorden te vinden.

Waar kan ik informatie over mijn pensioenregeling vinden?

Je kunt kijken op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Je moet dan eerst inloggen met je DigID of een ander inlogmiddel. Daar zie je wat je allemaal aan geld voor later en nu voor je gezin hebt en wat je nog bij elkaar kunt sparen. Als je specifiek informatie over de pensioenregeling van je huidige werkgever wil weten, dan kun je het beste inloggen in je persoonlijk pensioenportaal. Als je daar nog niets van weet of niet weet waar je dat kunt vinden, kun je dat bij je werkgever vragen. Of je kijkt op de website van het pensioenfonds hoe je in je eigen pensioenportaal komt.

Dit kan vandaag gebeuren

Wat als ik vandaag kom te overlijden? 

Is er dan genoeg geld voor nu voor wie je achterlaat? 
Lastige vraag van ons hè. Maar het is aan jou om dit met je partner te bespreken. Plan voor jezelf een uiterste datum waarop je dit gedaan wil hebben.

Als ik kom te overlijden, heeft mijn werkgever dan voor mijn nabestaanden geld voor nu geregeld? 

Met andere woorden, weet je zeker dat waar jouw geld voor nu verzekerd is je partner daar bekend is? Als je samenwoont is dat namelijk niet zo maar vanzelfsprekend. Verder zijn er ook regelingen waarbij je sowieso je partner en kinderen moet aanmelden. Ook als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt.

Tip: kijk eerst eens op mijnpensioenoverzicht.nl. Als je ingelogd bent, kun je je pensioenoverzicht downloaden als pdf-document. 

Op de eerste pagina staan allerlei bedragen. Deze zijn van toepassing voor later. Dat is dus geld voor later. Inclusief je AOW. Op de tweede pagina staan ook allerlei bedragen. Die zijn van toepassing op nu. Als je nu komt te overlijden. Let op: er staan waarschijnlijk verschillende situaties op. De bedragen van als je nog werkt verschillen van die bedragen als je al langer werkloos bent of bij je werkgever uit dienst bent. Als je geen verschillen ziet in die bedragen en je werkt nu wel bij een werkgever, dan heeft je werkgever geen pensioenregeling.

Dit kan morgen gebeuren

Wat als ik ziek word en daarna langdurig arbeidsongeschikt?

De eerste twee jaar is je werkgever verantwoordelijk voor de gedeeltelijke doorbetaling van je salaris. Na twee jaar ontvang je maandelijks het geld van de overheid. Dit heet de WIA uitkering (dit staat voor Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Dit ontvang je tot je weer beter bent of uiterlijk tot je met AOW gaat.

Ontvang ik nog wat van mijn werkgever als ik arbeidsongeschikt ben?

Werkgevers kunnen al dan niet via een CAO extra inkomen voor jou geregeld hebben als je een WIA- of arbeidsongeschiktheidsuitkering van de overheid ontvangt. Het beste kun je dat even nakijken in informatie over je pensioenregeling wat Pensioen 1-2-3 heet.

En mijn pensioenregeling dan?

Dat verschilt per werkgever. Bij de meeste werkgevers is het pensioen zo geregeld dat wanneer je arbeidsongeschikt wordt en blijft, je pensioenregeling door blijft gaan. Met andere woorden, net alsof je nog gewoon aan het werk bent en je pensioenopbouw doorgaat. Als je dan komt te overlijden is het geld voor nu voor je gezin ook nog steeds verzekerd. En later krijg je gewoon je geld voor later, je ouderdomspensioen.

Dit kan gebeuren als ik met pensioen ben

Heb ik genoeg inkomen voor later?

Het antwoord op die vraag is voor iedereen verschillend. Om het antwoord op een gemakkelijke manier te krijgen, kun je het volgende doen:

  1. Ga naar www.mijnpensioenoverzicht.nl en kijk hoeveel je netto inkomen wordt. Je moet dan eerst inloggen met je DigID of een ander inlogmiddel.
  2. Bereken hoeveel er nu maandelijks aan netto inkomen binnen komt. 
  3. Bijzondere uitgaven of sparen? Als je nu bijvoorbeeld per maand € 200 aan studiekosten voor je kind(eren) betaalt en straks niet meer als je met pensioen bent, dan kun je daar rekening mee houden. En misschien spaar je nu ook wel en doe je dat als je met pensioen gaat niet meer. Trek die bijzondere uitgaven en spaarbedragen af van de uitkomst van 2.
  4. Trek de uitkomst van 1 van die van 2 of 3 af. Als de uitkomst positief is, heb je later meer netto te besteden dan nu.

Let op: 

  • Houd rekening met inflatie, dat is dat je geld in de toekomst minder waard wordt. Hoeveel? Je kunt dat bijvoorbeeld hier berekenen.
  • Je pensioenuitkering kan in de toekomst hoger maar ook lager worden. Dan heb je dus meer of minder te besteden.

We kunnen nog veel meer over pensioen schrijven, maar dan zie je door de bomen het bos niet meer. Communiceren over pensioen werkt uitstekend als jij begrijpt wat je wil weten en geen informatie krijgt waar je niets mee kunt; of je nu werknemer, ondernemingsraad of werkgever bent. 

Maak kennis met hoe wij voor jouw werknemers over pensioen praten. Bel dan met Dick Mollema 06 55 735 700
2021 - Pensioen Kan Simpel
Webontwikkeling door Convident