Heb je een vraag? En geen tijd om nu verder te lezen? Bel dan direct met Dick Mollema 06 55 735 700

Dit gaat geld kosten

Op 4 juli 2020 is het pensioenakkoord tussen het kabinet en sociale partners gesloten. Het nieuwe pensioenstelsel zou ingaan op 1 januari 2022. Dat is uitgesteld. De voorlopige ingangsdatum is nu (uiterlijk) 1 januari 2023. Het pensioenstelsel 2023 heeft gevolgen voor alle pensioenregelingen in Nederland. Voor alle werknemers van een werkgever geldt dan een zelfde premie over het deel van hun salaris waarover ze pensioen opbouwen; of ze nu oud of jong zijn Dat wringt behoorlijk t.o.v. de huidige pensioenregelingen. Dat kan je als werkgever veel geld gaan kosten. Daar kunnen we duidelijk over zijn. De extra kosten kunnen oplopen tot wel 50% van de pensioenpremie. Dat kan al beginnen in 2023. Kijk hier voor een voorbeeld. En dat kunnen we ook specifiek voor de pensioenregeling van jouw werknemers laten zien. Veel werknemers gaan namelijk minder pensioen opbouwen en willen hiervoor gecompenseerd worden. Sommige gaan meer pensioen opbouwen. Op de lange termijn kan het je echter geld besparen.

Hoeveel dan?

We zien je al denken “hoeveel geld gaat mij dit kosten?” en “wanneer gaat het me geld besparen dan?”, “welke werknemers bouwen meer en welke bouwen minder pensioen op?”, “compenseren?”

Gratis antwoord op je vragen

Je kunt nu al antwoord krijgen op die vragen. Gratis. Je ontvangt van ons informatie over hoe dat specifiek bij de pensioenregeling van jouw werknemers gaat. Zie voor een algemeen voorbeeld hier.

Dit hebben we nodig

We hebben wat gegevens van je nodig; zoveel mogelijk anoniem. Die kun je hierna invullen. Het Excel-sjabloon kun je dan eerst downloaden. Hierin kun je een paar gegevens van je werknemers zetten, zonder namen. En verder hebben we een paar gegevens van je huidige pensioenregeling nodig. Die kun je ook in het Excel-sjabloon kwijt. Dat bestand sla je dan op en uploadt je weer. Hulp nodig? Bel of mail dan even. We helpen je graag.

Nu starten

Wil je weten welke gevolgen het pensioenakkoord voor jouw onderneming heeft? Begin dan met je gegevens hierna in te vullen. Als je dat gedaan hebt en het verstuurd hebt, ontvang je binnen een week de antwoorden.

Download Excel-bestand
Excel-download
Upload de ingevulde spreadsheet *

Maximum file size: 20MB

2024 - Pensioen Kan Simpel
Webontwikkeling door Convident